Kinderspreekuur 
 
Pontibus 

Aanbod:

Naast het regulier werk dat ik doe, wil ik mijn antroposofische kennis inzetten. Dit wil ik graag doen op twee gebieden:

1.Op het Spreekuur kunnen ingaan op vragen die er zijn bij de ouders zelf.  Dat kunnen ontwikkelingsvragen zijn of iets waar je je zorgen over maakt. Maar dat kan ook over praktische zaken gaan zoals wat voor voeding maak ik klaar, welke kleding kies ik voor mijn kind of wat voor speelgoed is stimulerend voor de zintuigontwikkeling. Samen ontdekken waar de eventuele vragen liggen. Welke adviezen zijn passend voor jouw en je kind.

We kunnen kijken of je kind heel wakker of nog heel dromerig is of hoe zijn/haar warmtehuishouding is en wat daarin ondersteunend kan zijn. Ik denk ook aan zuigelingen met krampjes, kinderen die moeite hebben met inslapen enz.  


2.Uitwendige ondersteuning dmv onder andere; wikkels, omslagen of kompressen zijn een waardevolle aanvulling voor de zorg voor kinderen (en volwassenen!). Daarom vind ik het fijn uitwendige toepassingen te kunnen uit leggen voor thuis gebruik. Denk bijvoorbeeld aan een kamille wikkel als ondersteuner van buikkrampjes bij zuigelingen (of pubers) citroenwikkels bij koorts, een uienkompres bij oorpijn enz.

Er is heel veel met uitwendige applicaties thuis te doen, maar het kan ook nodig zijn dat dit door een arts of iemand met een officieel diploma voor uitwendige therapie wordt voorgeschreven en uitgevoerd. Ik beperk me tot de huis-, tuin en keukenmiddelen die via wikkels, kompressen of baden veilig gedaan kunnen worden.

 

3. Recent heb ik me laten scholen in een vorm van babymassage, (meer aanraking), ter ondersteuning bij excessief huilen. Een mooie interventie om een baby weer bij zichzelf te krijgen en om weer in contact te komen met je kindje


 
 

                            afb. gemaakt door John Stolfo